aA
Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Lietuvos akademikams ir Ūkio ministerijai siūlo kurti investicinę strategiją, Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą. Penktadienį prezidentas Valdas Adamkus susitiko su Lietuvos ambasadoriumi Vokietijoje Vaidievučiu Geralavičiumi, Vilniuje dalyvaujančiu kasmetiniame Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų susitikime.
Kaip BNS sakė V.Geralavičius, šiuo metu Lietuvai svarbu sukurti tokią strategiją, kad būtų pasiektas Airijos ar Portugalijos lygis, kurioms įstojus į ES BVP išaugo būtent dėl apdairios investicijų strategijos.

Lietuva derybas dėl narystės ES tikisi baigti kitais metais, o 2004-aisiais būti pasiruošusia prisiimti narystės įsipareigojimus.

Ši strategija, pasak ambasadoriaus, turėtų numatyti, kiek, kokių ir kokiose srityse investicijų Lietuvai reikia.

Pasak V.Geralavičiaus, Vokietija Lietuvoje galėtų investuoti informacinių technologijų, biotechnikos, lazerinės technikos srityse, dujų ūkyje, automobilių pramonėje.

Strategijos kūrimo idėją, kuriai, pasak ambasadoriaus, prezidentas pritarė, šeštadienį jis aptars su ūkio ministru Petru Čėsna.

Pokalbyje V.Adamkus ir V.Geralavičius taip pat aptarė Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą politikos, ekonomikos ir kultūros srityse.

Ambasadorius pasidžiaugė Lietuvos pasiruošimu dalyvauti kitais metais vyksiančioje Frankfurto mugėje, kur Lietuva bus pagrindinis svečias.

Kitais metais prestižinės ir didžiausios pasaulyje 54-osios Tarptautinės Frankfurto knygų mugės dėmesio centre atsidurs Lietuvos literatūra, leidėjai ir vertėjai.

Dalyvauti 2002 metų mugėje Lietuva pakviesta garbės svečio teisėmis ir pasaulinės knygų industrijos atstovams prisistatys pagrindiniame mugės paviljone.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.