aA
Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį 4 kauniečiams, gaminusiems psichotropines medžiagas. Teismas 10 metų laisvės atėmimo bausmę skyrė 37 metų Vitalijui Vyšniauskui, metais trumpesnę bausmę - 35 metų Gintautui Vikniui, o 8 metams nuteisti 40- metis Arūnas Leonas Jablonskas ir 35 metų Egidijus Godliauskas. Teismo sprendimu konfiskuojama pusė nuteistųjų asmeninio turto.
Kokainas
Kokainas
Praėjusių metų lapkričio pabaigoje, turėdami išankstinės informacijos, policijos ir "Aro" rinktinės pareigūnai šturmavo sodo namelį, esantį Kauno rajone, Drąseikių sodo bendrijoje "Slėnis".

Operacijos metu namelyje sulaikyti 8 asmenys, kurie gamino psichotropines medžiagas. Sodo namelyje rasta 3,6 kilogramai metanfetamino ir beveik 870 gramų kokaino, taip pat rastos gamybai reikalingos priemonės.

Iškėlus ir nagrinėjant baudžiamąją bylą, pasislėpė pusė kaltinamųjų: Ernestas Gustaitis, Kazimieras Dabkus, Dainius Mikličius ir Ramyras Pajuodis. Jų bylos atskirtos ir paskelbta paieška.

Sodo namelis priklausė V.Vyšniauskui, o kiti 3 teisiamieji - G.Viknius, A.L.Jablonskas ir E.Godliauskas - teisme teigė, kad ten lankėsi atsitiktinai.

Teismo posėdžių metu visi keturi kaltinamieji savo kaltę neigė, taip pat dalinai pakeitė pirminius tardymui duotus parodymus.

Skelbiant nuosprendį buvo atmesti kaltinimai, kad kaltinamieji veikė grupėje ir iš anksto susitarę. Taip pat trūko įrodymų, kad jie reguliariai gamino psichotropines medžiagas.

Kauno apygardos teismo nuosprendį kaltinamieji per 20 dienų gali apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.