aA
Per šiuos metus, nuo sausio pirmosios iki spalio pabaigos, vykdytuose tyrimuose paaiškėjo, jog tendencijos naudoti asmeninį kompiuterį (AK) žaidimams mažėja. Remiantis surinktais duomenimis, JAV 2001 sausį 52% AK savininkų jį naudojo pramogoms, o spalio pabaigoje šis skaičius sumažėjo iki 48%.
"Minesweeper"
Tokius pokyčius rinkoje galėjo įtakoti vis populiarėjančios žaidimų konsolės “PlayStation 2”, “GameCube” ir “XBox”. Norint žaisti kompiuterinius žaidimus namuose turėti AK, pritaikytą darbui, nebereikia kasmet atnaujinti sistemos už tai mokant dideles sumas pinigų - užtenka nusipirkti žaidimų konsolę ir daiktus naudoti “pagal paskirtį”. Tyrimas taip pat atskleidė, jog daugiau nei 45% AK savininkų yra linkę pirkti žaidimų konsoles ar nešiojamus žaidimų kompiuterius, tokius, kaip “GameBoy Advanced”.

Kitas labai svarbus šio tyrimo atskleistas faktas tas, kad populiariausiais žaidimais išlieka bendrovės “Microsoft” prie “Windows” operacinės sistemos pridedami “Solitaire”, “Hearts”, “Mine Sweeper”, “Pinball” ir “Freecell”. Palyginimui: apie 45% kompiuterinių žaidimų mėgėjų žaidžia “Solitaire” ir tik 3.4% - “Electronic Arts” kūrinį “The Sims”.

Populiariausi “parduotuvėse parduodamų” žaidimų kategorijoje yra “The Sims” (1.6 mln. žaidėjų), “Age of Empires” – (805,000 žaidėjų), “Diablo II” – (624,000 žaidėjų) ir “Command & Conquer: Tiberian Sun” – (563,000 žaidėjų).