aA
Mokesčių policijos Kauno apskrities skyriaus pareigūnai rengiasi iškelti baudžiamąją bylą dėl neteisėtos Kauno klubo "Likimo broliai" veiklos.
Klubo direktorius Robertas Jonaitis šių metų gruodžio 18 dieną pardavė 20 neužpildytų "Likimo brolių" sąskaitų-faktūrų ir 20 kasos pajamų orderių už 900 litų.

Blankai antspauduoti spaudais su įrašais "UAB Gesana" ir "Vadybininkas Kęstutis Norvalaitis". Be šių blankų, dar rasta 40 neužpildytų sąskaitų-faktūrų ir tiek pat kasos pajamų orderių.

Žinoma, kad tokie blankai yra naudojami legalizuojant kontrabanda įvežamas prekes, grobstant valstybės pinigus - siekiant apgaule užvaldyti pridėtinės vertės mokesčius.

Beje, vadybininkas K.Norvalaitis dar 1999 metais buvo sulaikytas, kai neteisėtai prekiavo savo įmonės blankais. Už šią nusikalstamą veiką mokesčių policijoje jam buvo iškelta baudžiamoji byla.

Tai - ne vienintelis atvejis šiais metais, kai mokesčių policijos pareigūnai Kaune demaskavo nusikaltėlius, bandžiusius neteisėtai prekiauti apskaitos blankais.

Gegužės mėnesį sulaikytas Ričardas Nazarovas, kuris Valdo Miliausko vardu įsteigė Kaune bendrovę "Petroza" ir neteisėtai prekiavo šios įmonės neužpildytais blankais. Birželio 1 dieną R.Nazarovui ir V.Miliauskui buvo iškelta baudžiamoji byla.

"Lietuvos rytas"