Šios sutarties pagrindu numatoma, kad BNK pagal tiesioginę sutartį gabens mazutą per „„Klaipėdos naftos““ terminalą. Nauja sutartis sudaryta po 1,5 metų pertraukos.

Remiantis naująją sutartimi, kovą BNK planuoja tiesiogiai atgabenti perkrovai bandomąjį 30.000 t mazuto krovinį.

Tikimasi, kad šios sutarties pagrindu bendradarbiavimas tarp kompanijų taps ilgalaikis. Be to, šiais metais „Klaipėdos nafta““ ir BNK jau aktyviai bendradarbiauja perkraunant baltarusišką benziną ir dyzeliną.

Pasak „Klaipėdos naftos““ generalinio direktoriaus Manto Bartuškos, tai - daugiau nei pusmetį trukusių derybų su BNK rezultatas.

„BNK vertiname kaip patikimą partnerį, kadangi tiek benzino, tiek dyzelino krova per mūsų terminalą yra stabili, vykdomi visi iki šiol pasirašyti susitarimai. Be to, deramės dėl didesnių šviesiųjų naftos produktų krovinių kiekio, kadangi BNK šiuo metu tiesiogiai valdo didžiąją dalį Baltarusijos Naftos perdirbimo gamyklos (NPG) perdirbamos naftos ir iš jos pagaminamų naftos produktų“, - sako M. Bartuška.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)