aA
Kaune narkotikus ir alkoholį vartojančių bei rūkančių jaunų merginų daugėja sparčiau nei tokių ydų turinčių vaikinų, rodo tyrimas. Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centras šiemet apklausė 827 Kauno miesto pagrindinių, vidurinių mokyklų bei gimnazijų moksleivius.
Smoking Cigarette
Iš apklaustų moksleivių bent kartą narkotikus vartojo 13 proc. vaikinų ir 9,8 proc. merginų, tuo tarpu 1998 m. tokio pat tyrimo duomenimis, kvaišalų buvo bandę 16,4 proc. vaikinų ir 7,9 proc. merginų.

Tarp moksleivių labiausiai populiarios kanapės ("žolė") - jų prisipažino bandę 68 proc. iš vartojusių kvaišalus jaunuolių. Antroje vietoje - LSD, kurių bandė apie 16 proc. moksleivių.

Per trejus metus rūkančių merginų padaugėjo nuo 19,5 iki 20,3 proc., o vaikinų sumažėjo nuo 32,3 iki 28,8 proc. Daugiau kaip dešimt kartų prisipažino buvę girti 39,8 proc. vaikinų (1998 m. - 28,4 proc.) ir 17,2 proc. merginų (1998 m. - 9,6 proc.).

Kaip BNS sakė Kauno švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Vyšniauskienė, šiemet Kauno savivaldybė kovos su narkomanija ir žalingais įpročiais mokyklose programoms skyrė 60 tūkst. litų.

Ketvirtadienį ir penktadienį vykstančiose konferencijose "Jaunimas prieš narkotikus" ir "Narkotinių medžiagų vartojimo prevencijos programų įgyvendinimas ir perspektyvos Kauno ugdymo įstaigose" aptariama, kokių rezultatų davė vykdomos prevencijos programos ir kokių priemonių reikėtų imtis ateityje.

"Tikimės, kad savivaldybė panašią sumą kovai su narkomanija Kaune skirs ir kitais metais", - sakė D.Vyšniauskienė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.