aA
Indija ketvirtadienį paskelbė šalies vakaruose pradėjusi ribotas kasmetines karines pratybas, tačiau paneigė žiniasklaidos pranešimus apie didelio masto pajėgų mobilizaciją Pakistano pasienyje. "Tai nedidelės pratybos, kurios rengiamos kiekvieną žiemą. Tai visiškai normalu", - agentūrai "Reuters" sakė Gynybos ministerijos atstovas spaudai.
Žiniasklaidos pranešimais, sienos vakarinėje Radžasthano valstijoje link pajudėjo tankai, armijos visureigiai ir medicinos pagalbos automobiliai.

Dėl praėjusios savaitės išpuolio Indijos parlamente įtampa tarp Indijos ir Pakistano yra labai padidėjusi.

Delis šiuo išpuoliu apkaltino Pakistane įsikūrusias Kašmyro partizanų grupuotes ir pareiškė, kad Pakistanas šia ataka siekė sunaikinti politinę šalies vadovybę.

Praėjusią naktį buvo šaudoma iš abiejų Kašmyro demarkacinės linijos pusių.

"Tam tikras judėjimas gali vykti, tačiau ne toks, kaip aprašo žiniasklaida", - sakė ministerijos atstovas spaudai.

Indijos armijos vadas generolas S.Padmanabhanas antradienį sakė, kad Delis ėmėsi atitinkamų atsakomųjų veiksmų dėl Pakistano armijos telkimo prie Indijos sienos.

Indija yra paskelbusi, kad svarstydama atsakomuosius veiksmus nagrinėja visas galimybes.

Islamabadas, kuris neigia, kad yra kaip nors susijęs su išpuoliu parlamente Delyje, pažadėjo keršyti už bet kokį karinį puolimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.