aA
Iki šauktinių kariuomenės Lietuvos įteisinimo likus vos vienam žingsniui, o visuomenėje pasigirdus įvairių nuomonių dėl šauktinių moterų, Lietuvos karo akademijos dėstytojas Valdas Rakutis „Žinių radijui“ sakė, kad dėl moterų kariuomenėje nematantis problemos.
Karo akademijos dėstytojas: kariuomenei tinka vyriškos moterys
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Yra tokių moterų, kurios yra pilnai tam tinkamos, yra tokių vyriškų moterų – stiprių fiziškai, linkusių į riziką. Tos moterys tegu tarnauja, tikrai joms atsiras vietos. Kalbant apie mums įprastas, Lietuvos moteris, tai jos tinka tam tikroms tarnyboms, ypač štabų tarnybai, nes yra labai punktualios, labai kruopščios, nuoširdžios ir, kiek man teko matyti mūsų Karo akademijos absolvenčių, jos tikrai puikiai atrodo kariuomenėje“, - laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį kalbėjo V. Rakutis.

Visgi jis pabrėžė, kad labai reta sutikti moterį, kuri tarnauja koviniame padalinyje:

„Ypač, kada ji susilaukia vaikų, ji vis tiek yra mama ir turi rūpintis savo vaikais. Važiuoti į pusę metų trunkančias misijas palikus vienerių metų vaiką namuose – sunkiai tuos dalykus įsivaizduoju. Jeigu tokia moteris atsirastų, ji galėtų tarnauti, tame nematau problemos“, - kalbėjo V. Rakutis.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.

Žinių radijas