aA
Pakistano slaptųjų tarnybų agentai sulaikė aukštą Talibano pareigūną ir tai yra pirmas toks areštas nuo tada, kai šis Afganistano valdęs islamistų judėjimas buvo nušalintas nuo valdžios.
"Reuters" korespondentas matė, kaip civiliais drabužiais apsirengę pareigūnai suėmė Aminullah Aminą, kuris buvo atsakingas už saugumą pietų Afganistano pasienyje ir prie jo esančiame Spin Boldako miestelyje.

A.Aminas vėlai trečiadienį vakare buvo sulaikytas Čamano miestelyje, kuris yra Afganistano pasienyje vakarų Pakistane.

Islamabadas šio sulaikymo oficialiai nepatvirtino. Anksčiau Pakistanas buvo pagrindinis Talibano rėmėjas, tačiau po rugsėjo 11 dieną Jungtinėse Valstijose įvykdytų teroro išpuolių buvo priverstas pakeisti poziciją ir remti JAV vadovaujamą antiteroristinę karo operaciją.

Šios karo operacijos metu Jungtinės Valstijos siekė sugauti įtariamąjį rugsėjo 11-osios išpuolių kaltininką Osamą bin Ladeną ir nušalinti nuo valdžios jį globojantį Talibaną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.