aA
Argentinos prezidentas Fernando de la Rua priėmė ekonomikos ministro Domingo Cavallo atsistatydinimą ir dėl naujo kabineto formavimo turi susitikti su įtakingais provincijų gubernatoriais, sakė šaltinis vyriausybėje. Tačiau kol kas neaišku, ar prezidentas leis pasitraukti kitiems kabineto ministrams. Visas kabinetas atsistatydinti nusprendė praėjusią naktį.
D.Cavallo pasitraukia dėl didžiausių pilietinių neramumų per dešimt metų, kuriuos išprovokavo griežtos taupymo priemonės ir didėjantis skurdas.

"Žinoma, jis priėmė atsistatydinimą. Nebuvo jokio būdo jį išsaugoti", - sakė šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

D.Cavallo atsistatydino kelios valandos po nepaprastosios padėties šalyje paskelbimo. Tai reiškia, kad vyriausybė turi specialius įgaliojimus slopinti maištus ir plėšimus, per kuriuos jau žuvo devyni žmonės.

D.Cavallo nepavyko atgaivinti šalies ekonomikos, kuri, daugelio apžvalgininkų nuomone, nesulaikomai ritasi didžiausio skolinių įsipareigojimų nevykdymo ir devalvacijos link.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.