aA
Opozicijos lyderio, Liberalų frakcijos seniūno Gintaro Steponavičiaus nuomone, pratęstos Seimo rudens sesijos planavimas buvo gana nesistemingas, per mažai spręsta svarbiausių klausimų. Ketvirtadienį spaudos konferencijoje jis apgaleistavo, kad rudens sesijoje nesulaukta mokesčių sistemos koncepcijos, pensijos sistemos reformos svarstymo.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius
© ELTA
Opozicijos lyderio nuomone, ši parlamento sesija buvo pradėta nuo antrarūšių reikalų ir Seimas posėdžiavo visiškai lengvu režimu.

Seimo vicepirmininkas G. Steponavičius apgailestavo, kad svarbiausi įstatymai yra susikaupę į sesijos pabaigą. Opozicijos lyderio nuomone, liūdniausia yra tai, kad daugelio dabar priimamų įstatymų įsigaliojimas numatytas jau nuo kitų metų pradžios.

G. Steponavičius prognozuoja, kad valdančioji dauguma ieškos kaltų Prezidentūroje, opozicijoje, gal net ir įvairiose, vadinamosiose interesų grupėse, siekiant pateisinti savo ydingai priimamus sprendimus.

Opozicijos lyderis pasidžiaugė tuo, kad Seimui nedirbant tarpušvenčiu liūdnų naujienų visiems Lietuvos žmonėms, mokesčių mokėtojams dėl Seimo priimamų sprendimų bus mažiau.

G. Steponavičius kritiškai vertina ir Algirdo Brazausko Vyriausybės veiklą. Jo nuomone, Vyriausybei ne itin sekėsi imtis svarbiausių darbų, įvardinti jos veiklos prioritetus. "Vyriausybės siūlymai gali būti pavadinti kaip gaisrų gesinimo, smulkmeniškų sprendimų politika", sakė G. Steponavičius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.