aA
Su premjeru Algirdu Brazausku ketvirtadienį susitikęs Lietuvos ambasadorius JAV Vygaudas Ušackas pabrėžė, kaip svarbu kitąmet išlaikyti Vašingtono palankiai vertinamų ekonominių ir politinių procesų tempą.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas
"Lietuva su kitomis Baltijos šalimis yra NATO plėtros proceso lyderės. Jos išliks tokios, jei ir kitąmet aktyviai tęs pradėtas reformas",- po susitikimo su premjeru BNS sakė Lietuvos ambasadorius JAV V.Ušackas. Tai, anot V.Ušacko, yra JAV politikų ir pareigūnų, su kuriais jis susitikinėja, nuomonė.

Pasak ambasadoriaus, NATO plėtros procesui svarbios Lietuvos pastangos palaikyti gerus santykius su kaimynais, įtraukti Kaliningrado sritį į europinį bendradarbiavimą, ryžtas tęsti ūkio reformas, skirti krašto apsaugai 2 procentus BVP.

Lietuva, Latvija ir Estija tikisi pakvietimo į NATO per viršūnių susitikimą Prahoje kitų metų rudenį. Su premjeru A.Brazausku ambasadorius JAV taip pat aptarė įstrigusias JAV bendrovės "Williams International" ir Rusijos koncerno "Jukos" derybas.

"Vyriausybė tikisi pakankamo lankstumo tiek iš "Williams", tiek iš "Jukos" pusės, kad būtų pasiektas susitarimas dėl ilgalaikio bendradarbiavimo, kuris būtų naudingas visiems sandėrio partneriams",- sakė ambasadorius V.Ušackas.

"Williams" praėjusią savaitę nutraukė susitarimą su "Jukos", kuris turėjo baigtis 300 mln. litų vertės 26,85 proc. "Mažeikių naftos" akcijų pirkimo sutartimi bei 300 mln. litų "Jukos" investicijomis į naftos perdirbimo gamyklos modernizavimą. Abi šalys dabar ieško būdų atnaujinti derybas.

Prieš tai A.Brazauskas Vyriausybės posėdžių salėje susitiko su kitų Lietuvos diplomatinių atstovybių užsienyje vadovais, kurie šią savaitę dalyvauja kasmetiniame susitikime Vilniuje.

Šiame susitikime premjeras pažymėjo, kad netrukus Lietuvos laukia svarbūs ir galutiniai sprendimai dėl euroatlantinės integracijos, todėl ir Vyriausybė, ir diplomatinis korpusas turi užtikrinti integracinių procesų dinamiką bei stabilumą, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.