aA
Ketvirtadienį Gazoje per "Hamas" kovotojų susišaudymą su palestiniečių saugumo pajėgų nariais, kurie turėjo suimti vieną šio islamistų judėjimo lyderį, buvo sužeisti septyni žmonės. Tuo tarpu kitas "Hamas" lyderis sakė, kad grupuotė svarsto, ar sustabdyti savižudžių išpuolius prieš izraeliečius, dėl kurių tarptautinė bendrija pradėjo spausti palestiniečių prezidentą Yasserą Arafatą pažaboti islamistų kovotojus.
Israel
Tačiau "Hamas" lyderis pridūrė, kad joks sprendimas kol kas nepriimtas.

Vėlai trečiadienį įvyko Izraelio ir palestiniečių saugumo pareigūnų susitikimas, tačiau aukštas palestiniečių pareigūnas ketvirtadienį jį pavadino "kurčiųjų dialogu".

Susišaudymas Gazos priemiestyje, kuriame "Hamas" pozicijos yra labai tvirtos, įvyko palestiniečių policijai atvykus sulaikyti Abdel-Azizą al-Rantissi.

Dešimtys "Hamas" narių apsupo savo lyderio namus ir neleido jo suimti. Raginimas ginklu ginti A.-A.al-Rantissi buvo perduotas per netoliese esančios mečetės garsiakalbius.

Vienu metu "Hamas" nariai šaudė į automobilių kortežą, kuriame važiavo palestiniečių žvalgybos vadovas Aminas al-Hindi, sakė saugumo šaltiniai. A.al-Hindi automobilis nebuvo kliudytas.

Vėliau policininkai atsitraukė. "Ginkluoti aktyvistai" nesunkiai sužeidė du policininkus ir penkis civilius gyventojus, sakoma palestiniečių policijos pranešime.

"Policija atsakingu už sužeidimus laiko Rantissi. Dėl pasipriešinimo suėmimui ir žmonių kurstymo pakenkti nacionalinei vienybei jis laikomas bėgliu", - sakoma toliau.

Tačiau "Hamas" pareigūnas pranešimą pavadino melu ir sakė, kad grupuotės nariai šaudė "tik į orą". Pasak jo, žmones sužeidė policininkai.

Tarptautinės bendrijos spaudžiamas Y.Arafatas už įstatymo ribų paskelbė karinius "Hamas" sparnus bei kitas grupuotes ir suėmė dešimtis jų narių, tačiau suvaldyti islamistų kovotojus nėra lengva.

Aukštas palestiniečių saugumo pareigūnas trečiadienį sakė, kad Palestinos savivalda nuo pirmadienio suėmė 12 savo pačios saugumo pajėgų narių, kurie taip pat priklauso Y.Arafato judėjimo "Fatah" kariniam sparnui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.