aA
Vadovybės apsaugos departamentas Generalinei prokuratūrai vakar perdavė tyrimo medžiagą dėl ketvirtadienį Seime išplatintų šmeižikiško pobūdžio lapelių.
Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) taip pat perdavė vaizdo įrašą, kuriame yra užfiksuotas lapelius mėtantis įtariamasis.

VAD direktorius Rimantas Kairys bandė slėpti įtariamojo pavardę. Tačiau "Lietuvos rytui" pavyko sužinoti, kad įtariamasis yra vilnietis Jonas Petravičius, kuriam tik prieš kelias savaites sukako 77 metai.

Artimiausiu metu Generalinė prokuratūra, išnagrinėjusi VAD pateiktą medžiagą, spręs, ar kelti bylą.

Byla gali būti iškelta dėl šmeižimo. Jeigu įtariamasis bus pripažintas kaltu, jam gresia laisvės atėmimas iki dvejų ar net penkerių metų.

Tai priklausys nuo to, koks Baudžiamojo kodekso straipsnis ir jo dalis bus pritaikyta.

J.Petravičius priklauso arba tvirtina priklausąs 1997 metų pavasarį Teisingumo ministerijoje įregistruotai Lietuvos generolo Povilo Plechavičiaus karių sąjungai.

Ši organizacija prisistato esanti patriotinė ir savarankiška, jos tikslas - išsaugoti nepriklausomybę ir kovoti su įvairiomis negerovėmis.

Įtariamasis yra aktyvus įvairių antikomunistinių tribunolų ir konferencijų dalyvis. Kartą J.Petravičius jau bandė platinti panašaus turinio lapelius.

"Lietuvos rytas"