aA
Baltijos jūroje prie Suomijos krantų ant seklumos užplaukusiame kelte Lietuvos piliečių nėra, teigia Lietuvos diplomatai. Kaip BNS ketvirtadienį sakė URM Informacijos ir kultūros departamento direktorius Petras Zapolskas, bendrovės "Viking Lines" atstovai informavo, kad keltas "Isabella" jau nutemptas nuo povandeninės kliūties ir iki vakaro bus nubuksyruotas į Stokholmą.
Viking-line
Kaip skelbta, keltas plaukė iš Suomijos Turku miesto į Stokholmą. Juo plaukė 663 keleiviai ir 153 įgulos nariai.

Avarijos vietoje budi gelbėjimo laivai ir sraigtasparniai, tačiau evakuoti žmonių iš laivo kol kas nesirengiama, nes tiesioginis pavojus jų saugumui negresia, teigia kelto savininko koncerno "Viking Lines" atstovai.

Kaip sakė "Viking Line" atstovė spaudai, "Isabella" užplaukė ant seklumos 1 val. Lietuvos laiku. "Tai nėra didelis incidentas, padėtis stabili, - tvirtino ji. - Niekas nesužeistas. Keleiviai yra restorane, kur pusryčiauja".

Jie bus nuvežti į Alandų centrą Marihamną, iš kur sugrįš į Turku arba toliau keliaus į Stokholmą.

Avarijos priežastys kol kas nežinomos, bet pakrantės apsaugos pareigūnai sakė, kad oras buvo prastas, pūtė smarkus vėjas.

Avarijos metu padaryta nedidelė žala 1989 metais nuleisto į vandenį kelto "Isbella" degalų bakui, taip pat sugadintas laivo vairas ir sraigtai.

Pasak "Viking Line" atstovės, "į laivą vandens nepateko dėl jo dvigubo korpuso. Šiek tiek vandens susikaupė tarp jo sluoksnių, tačiau tai pavojaus nekelia".

Prieš septynerius metus Baltijos jūroje per audrą nuskendo iš Talino į Stokholmą plaukęs keltas "Estonia". Tada žuvo 850 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.