Nuo 2015 m sausio 1 d. „Klaipėdos nafta“ sėkmingai pradėjo komercinę SGD terminalo veiklą ir teikia SGD perkrovos bei dujinimo paslaugas trečiųjų šalių prieigos pagrindu.

Bendrovė ketina statyti antžeminę SGD paskirstymo stotį Klaipėdos uoste, kur bus teikiamos SGD bunkeriavimo paslaugos, SGD krovos į sunkvežimius paslaugos, ir taip patenkinti didėjančią SGD paklausą Baltijos šalyse bei Lenkijoje.

Vokietijos SGD tiekėja „Bomin Linde LNG“ ketina tapti Klaipėdos SGD terminalo naudotoja krovinių paskirstymui Baltijos jūros regione.

Bomin Linde LNG“ kartu su „Klaipėdos nafta“ analizuos galimybes kartu plėtoti SGD bunkeriavimo laivo projektą. Šis laivas galėtų teikti SGD bunkeriavimo paslaugas regione, taip pat transportuoti SGD į paskirstymo stotį Klaipėdoje, „Bomin Linde LNG“ valdomus SGD bunkeriavimo terminalus, pvz., planuojamą terminalą Hamburge (Vokietija), bei kitus SGD terminalus Baltijos jūroje.

„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška teigė, jog tokia partnerystė atveria naujas galimybes regione: „Džiaugiamės pasirašę savitarpio supratimo memorandumą su vienu iš pasaulinės SGD rinkos lyderių. Tai tik įrodo, kad tokios bendrovės kaip „Bomin Linde LNG“ mato SGD verslo potencialą Baltijos jūroje. Sėkmingai ir laiku pradėta SGD terminalo eksploatacija bei užsitikrintas Europos Sąjungos finansavimas SGD infrastruktūros plėtros paruošiamiesiems darbams, rodo, jog mūsų bendrovė yra teisingame kelyje, ir, atsižvelgiant ir į ilgalaikę ES strategiją, planuoja naujas paslaugas“.

„Mes manome, kad ši partnerystė yra svarbus žingsnis kuriant veiksmingą SGD tiekimo į Baltijos jūros uostus grandinės vystymąsi“, – sakė „Bomin Linde LNG“ vykdomasis direktorius Mahinde Abeynaike. Jo kolega direktorius Ruben Benders pridūrė: „Kartu su partneriais – „Klaipėdos nafta“ – tikimės sukurti unikalią SGD tiekimo grandinę regione“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją