aA
Jungtinių Valstijų specialusis pasiuntinys Afganistane trečiadienį pareiškė, kad Vašingtonas tęs teroristų tinklo "Al Qaeda" bei Talibano vadovų medžioklę ir tada, kai darbą pradės naujoji šios šalies vyriausybė.
O. bin Ladenas ir M.Omaras
© DELFI
Jamesas Dobbinsas, paskirtas specialiuoju pasiuntiniu Afganistane Jungtinėms Valstijoms pradėjus karinę kampaniją šioje šalyje, sakė negalįs nurodyti datos, kada iš Afganistano bus išvestos amerikiečių pajėgos.

"Dar yra bėglių, yra daug svarbių žmonių, kurie nesugauti, todėl manau, kad Talibano ir "Al Qaeda" vadovybės paieškos bus tęsiamos, kol šie žmonės nebus surasti", - sakė J.Dobbinsas žurnalistams trumpo vizito Delyje metu.

Antradienį JAV pasiuntinys sakė, kad neįmanoma užkirsti kelio galimam kai kurių "Al Qaeda" narių pasitraukimui per sieną į Pakistaną, tačiau pabrėžė tikįs, kad anksčiau ar vėliau jie vis dėlto bus sugauti.

Naujoji laikinoji Afganistano vyriausybė perims valdžią gruodžio 22 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.