aA
Trečiadienį Jungtinių Valstijų iniciatyva įvyko Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir JAV prezidento George'o W.Busho pokalbis telefonu. Kaip pranešė Rusijos vadovo spaudos tarnyba, prezidentai aptarė padėtį, susidariusią JAV nusprendus pasitraukti iš 1972 metų Priešraketinės gynybos sutarties (PGS).
G.W.Bushas ir V.Putinas
G.W.Bushas ir V.Putinas
© Gazeta.ru
V.Putinas patvirtino gruodžio 13 dieną paskelbtame pareiškime išsakytus šio žingsnio vertinimus. Tuomet jis sakė, kad Jungtinių Valstijų sprendimą vienašališkai pasitraukti iš PGS laiko "klaida", tačiau mano, jog šis žingsnis "nesukels grėsmės Rusijos Federacijos nacionaliniam saugumui".

Valstybių vadovai pasisakė už tai, kad vyktų energingas dialogas ir strateginio stabilumo srityje, ir svarstant visus Rusijos ir Jungtinių Valstijų santykių dienotvarkės klausimus, pranešė V.Putino spaudos tarnyba.

Buvo pabrėžta, kad šis didžiulis darbas ypač reikšmingas turint galvoje pasirengimą G.W.Busho oficialiam vizitui į Rusiją 2002 metais. Konkreti jo data bus nustatyta kiek vėliau.

Daugiau detalių apie G.W.Busho ir V.Putino pokalbį telefonų nepranešama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.