aA
Penktadienį Rumunijos olimpinis komitetas (ROK) oficialiai informavo, jog dėl dopingo vartojimo sunkiaatlečiai Trainas Cihareanas (Trajanas Čihareanas) ir Adrianas Mateias (Adrijanas Matėjas) išsiųsti iš Sidnėjaus namo ir visam laikui pašalinti iš olimpinės komandos.
"Atsižvelgdmas į teigiamus Traiano Cihareano (svorio kategorija iki 56 kg) ir Adriano Mateiaso (105 kg) dopingo testo rezultatus Sidnėjuje, ROK nusprendė atšaukti sportininkus iš olimpiados ir visam laikui pašalinti iš Rumunijos olimpinės rinktinės", sakoma Rumunijos olimpinio komiteto pareiškime. Kokius uždraustus preparatus vartojo Rumunijos sportininkai, nedetalizuojama.

Diskvalifikacija gresia ir Norvegijos sunkiosios atletikos komandos nariui Stianui Grimsethui (Stijanui Grimstetui) - po pirmojo dopingo testo sportininko organizme aptiktas nandrolonas.

Šiuo metu laukiama pakartotinio Norvegijos sunkiaatlečio dopingo testo rezultatų, kurie turėtų paaiškėti šeštadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.