aA
Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija neigia konfliktavusi su Klaipėdos rajono tarybos nariu Juozapu Paliaku, kuris antradienį mirė nuo sprogimo padarytų kūno sužalojimų. Spaudos teigimu, J.Paliakas, kuris buvo vienas iš Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos steigėjų, pastaruoju metu rinko ir ketino perduoti teisėsaugai Korporacijos atstovus kompromituojančią informaciją.
Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija yra įtakinga verslo grupė, dalyvaujanti gamtinių dujų importo iš Rusijos versle.

Korporacijai atstovaujančios ryšių su visuomene bendrovės "Publicum" direktorius Ričardas Jarmalavičius BNS trečiadienį sakė, kad Korporacija "prielaidą apie kompromituojančią medžiagą sužinojo iš spaudos ir nuo jos atsiriboja".

Pasak R.Jarmalavičiaus, Korporacijai ši medžiaga ir J.Paliako ketinimai ją išplatinti nėra žinomi.

Spauda rašo, esą J.Paliakas buvo surinkęs dokumentų apie aferas, kurias neva darė vienos iš korporacijos savininkų Rimando Stonio bendrovė "Itilija".

"Lietuvos ryto" žiniomis, "Itilija" realios veiklos nevykdė, tačiau pervesdavo dideles pinigų sumas į kai kurių įtakingų politikų giminaičių asmenines sąskaitas. Pasak laikraščio, šie pinigai dažniausiai būdavo pervedami už neva atliktas konsultacines paslaugas.

"Lietuvos ryto" žiniomis, J.Paliakas yra tvirtinęs, esą taip buvo "papirkinėjami politikai". R.Jarmalavičiaus teigimu, bendrovė "Itilija" vykdė teisėtą ūkinę veiklą - užsiėmė rinkos tyrimais, tačiau pastaruosius porą metų jokios veikos nevykdo.

J.Paliakas nuo 1997 metų kovo mėnesio iki 1998 metų liepos dirbo Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos generaliniu direktoriumi. 1998-2000 metais jis buvo įsigijęs 0,4 proc. Korporacijos valdomos bendrovės "Stella Vitae" akcijų, tačiau vėliau jas pardavė. Vėlesniais metais, pasak R.Jarmalavičiaus, Korporacija su J.Paliaku neturėjo jokių verslo santykių.

R.Jarmalavičius neigia, esą Korporacija turėjo konfliktų su J.Paliaku. "J.Paliakas buvo samdomas žmogus, ir su juos buvo išsiskirta be konfliktų", - BNS trečiadienį tvirtino R.Jarmalavičius.

Anot jo, "Korporacija J.Paliako žūtį vertina kaip kraupų įvykį, kuris kuo greičiau turi būti išaiškintas".

Žinomas Klaipėdos rajono politikas ir verslininkas 43 metų J.Paliakas antradienį mirė ligoninėje nuo sužalojimų, kuriuos patyrė per sprogimą prie bendrovės "Irvaja" biuro. Pasak įvykį tiriančių Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovų, manoma, kad sprogo trotilas.

Trečiadienį į Klaipėdą atvyko sprogmenų ekspertai iš Vilniaus. Dėl tyčinio nužudymo iškelta baudžiamoji byla. Viena iš tyrimo versijų - verslo interesų konfliktas.

J.Paliakas turėjo juridinius įgaliojimus atstovauti "Irvajai", kuri verčiasi nekilnojamojo turto operacijomis.

BNS žiniomis, bendrovei "Irvaja" vadovaujantis Vytautas Zigmantas buvo nukentėjusiojo draugas. Po sprogimo V.Zigmantas sakė, kad tai jis galėjęs būti tikruoju sprogdintojų taikiniu.

J.Paliakas rajono savivaldybės taryboje priklausė socialdemokratų frakcijai. 1995-1997 metais dirbo Klaipėdos apskrities valdytojo pavaduotoju, pernai Seimo rinkimuose buvo vienas iš LDDP kandidatų Gargždų rinkimų apygardoje. J.Paliakas nuo 1990 metų kelerius metus vadovavo Klaipėdos rajono tarybai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.