aA
osama bin laden
"Manau, jog bet kuri pasaulio šalis, kuri sąmoningai suteiktų prieglobstį bin Ladenui, turėtų būti nesveiko proto, taip pat manau, kad visi matė, kas nutiko Talibanui, ir man regis, jog tai pakankamai gera pamoka šitaip nesielgti", - sakė gynybos sekretoriaus pavaduotojas Paulas Wolfowitzas.

Tačiau jis pripažino, kad Pentagonas neturi jokių duomenų, ar iš Saudo Arabijos kilęs ekstremistas O.bin Ladenas pabėgo iš Afganistano, ar yra pasislėpęs Rytų Afganistano kalnų urvuose.

"Manau, jog visai įmanoma, kad jis guli negyvas viename (šių urvų), - sakė P.Wolfowitzas, tačiau pridūrė, - mes nežinome, kur jis dabar yra, galbūt jis slapstosi".

JAV karo lėktuvai pastarąsias dvi savaites atakavo rytų Afganistano Tora Boros rajoną iš oro, tuo tarpu ant žemės afganistaniečių genčių pajėgos privertė šimtus O.bin Ladeno organizacijai "Al Qaeda" priklausančių kovotojų trauktis.

Anksčiau antradienį rajoną bombardavę JAV lėktuvai suko ratus virš Tora Boros urvų, ieškodami naujų taikinių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.