aA
Interneto pionieriai dar prisimena tuos laikus, kai naršant tinkle į ekraną neiššokdavo jokie papildomi langai, nebuvo įkyrios reklamos ir kitokių, nepatogumus keliančių dalykų. Šiais laikais viskas pasikeitė. Atsidarius daugelį tinklapių, vartotoją visų pirma pasveikina iššokantis reklaminis langas.
Norint juos uždaryti, tenka spaudinėti kryžiuką lango kampe arba klavišų Alt+F4 kombinaciją. Internautai taip pat gali pasinaudoti įvairiausiomis programomis, automatizuojančiomis iššokančių į ekraną langų uždarymo procesą.

Viena iš tokių programų – „PopUpKiller“. Programa tiesiog tyliai laukia, kol atsidarys naujas reklaminis langas ir jį uždaro. Reklaminiai langai nustatomi dviem būdais. PUK gali uždarinėti visus į ekraną iššokančius langus, arba gali naudotis varotojo sudarytu tinklapių su įkyria reklama sąrašu. Šį sąrašą galima nusiųsti į specialią tarnybinę stotį, iš kurios juo naudotis galės kiti internautai.

Naujoji programos versija leidžia uždarinėti ir naujos kartos reklaminius langus, pvz. sutinkamus tinklapiuose „Geocities.com“ ar „Boom.ru“. Vienas iš daugelio programos privalumų yra tai, jog ji suderinta su įvairiomis naršyklėmis – gali veikti ne tik su „Internet Explorer“, tačiau ir su „Netscape“, „Neoplanet“ ir netgi „Opera“.

„PopUpKiller“ yra nemokama programa. Ji sukurta dar 1994 metais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.