aA
G.W.Bushas
G.W.Bushas
© CNN
Praėjusią savaitę Jungtinių Valstijų vyriausybė pademonstravo vaizdajuostę, kurioje matyti, kaip O. bin Ladenas džiaugiasi dėl rugsėjo 11-osios atakų.

G.W.Busho administracija paskelbė, kad ši vaizdajuostė įrodo, jog O.bin Ladenas sumanė rugsėjo 11-osios atakas prieš Ameriką, per kurias žuvo maždaug 3,3 tūkst. žmonių.

Administracijos pareigūnai atsisakė kalbėti apie tai, ką galėjo palikti iš slėptuvių pasitraukę "Al Qaeda" kovotojai.

Tačiau G.W.Bushas Atstovų Rūmų ir Senato lyderiams Baltuosiuose rūmuose sakė, kad "olose rasta daugiau vaizdajuosčių ir informacijos". Prezidento žodžius citavo vienas Kongreso padėjėjas. Kitas šaltinis patvirtino, kad tarp surinktų daiktų yra vaizdajuosčių.

CNN pranešė, kad vaizdajuostes tiria JAV žvalgybos agentūros.

JAV specialiosios pajėgos ir jų sąjungininkai afganistaniečiai O.bin Ladeno ir "Al Qaeda" lyderių ieško olų ir tunelių labirintuose Tora Boros kalnuose rytų Afganistane.

Amerikos karo lėktuvų antskrydžiai, dėl kurių praėjusią savaitę O.bin Ladeno partizanai turėjo pasitraukti iš kalnų slėptuvių, antradienį tęsėsi toliau.

Tačiau pareigūnai sakė nežinantys, kur tiksliai yra O.bin Ladenas ir ar jis iš viso gyvas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.