aA
Uzbekų treneris 45 metų Sergejus Voinovas Sidnėjaus aerouoste buvo pagautas su penkiolika dozių augimą skatinančio hormono. Trečiadienį į sportininkų kaimelį jam buvo pristatytas šaukimas į teismą. Kitą antradienį S.Voinovas turi atvykti į teismą, kur jis gali būti nubaustas iki 100 000 Australijos dolerių (57 000 JAV dolerių) bauda arba penkeriais metais kalėjimo už bandymą įvežti į šalį uždraustas vaistines medžiagas.
Tačiau 22 metų Graikijos šuolininkas Stamatis Lenis, kuris bandė įvežti draudžiamus preparatus per Perto oro uostą, nebus kviečiamas į teismą. Jis ir jo treneris Stavrou Zougouridis išvengė bausmės, nes, kaip teigia Graikijos Nacionalinis Olimpinis Komitetas jie bandė įvežti Rusijoje gaminamą vaistą “Ekdisteną” ir nežinojo, kad jo negalima įvežti į Australiją.

Testai parodė, kad “Ekdistenas” yra natūralios substancijos, kurią sportininkai naudoja organizmui atstatyti. Tokia medžiaga nėra draudžiama Tarptautinio Olimpinio Komiteto, tačiau jos vartojimas yra uždraustas Australijoje.

Uzbekijos Nacionalinio Olimpinio Komiteto vadovas Sabirjanas Ruzjevas taip pat bandė išteisinti S.Voinovą, teigdamas, kad pastarasis prieš savaitę deklaravo vežamas vaistines medžiagas Sidnėjaus aerouoste ir, kad jas naudojo odos ligai gydyti.

Ruzjevas pridūrė, kadangi iš S. Vognovo buvo konfiskuotas ir toks medikamentas kaip “samatotropinas”, jam teko nuvykti į Sidnėjaus ligoninę pajutus skausmus krūtinės srityje.

Augimą skatinantis hormonas, sportininkų naudojamas raumenims didinti, natūraliai gaminasi ir žmogaus hipofizyje, nors sintetinė jo forma gali būti naudojama ir medicinoje, ypač lėtam vaikų augimui gydyti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.