aA
Militarizuoti Kaliningrado srities neketinama, antradienį apskritojo stalo "Kaliningradas: žvilgsnis iš šalies" posėdyje sakė Rusijos prezidento įgaliotojo atstovo Šiaurės Vakarų federalinėje apygardoje pavaduotojas Andrejus Stepanovas.
"Reikia atsižvelgti į tai, jog čia dislokuotas Baltijos laivynas ir regionas yra Rusijos forpostas. Bet tuo reikia pasinaudoti kaip teigiama sąlyga Kaliningrado srities ekonominei plėtrai, bet jokiu būdų neperlenkti lazdos", - pažymėjo jis.

A.Stepanovas taip pat sakė, jog dabar stengiamasi atriboti federalinio centro ir Federacijos subjektų įgaliojimus bei atsakomybę. Centras, pabrėžė jis, dalyvaus sprendžiant tuos klausimus, kurie susiję su Rusijos interesais, ir nesikiš į regiono vidaus raidą.

Rusijos prezidento atstovas taip pat siūlė sudaryti koordinacinį organą, kuris rūpintųsi Kaliningrado srities įvaizdžio gerinimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.