aA
NATO generalinis sekretorius George'as Robertsonas paragino sąjungininkių gynybos ministrus atsisakyti šaltojo karo įpročių ir pasirengti skirti pinigų naujam karui su pasauliniu terorizmu. "Tai, kas anksčiau buvo abstrakti galimybė, rugsėjo 11-ąją tapo baisia realybe, ir mūsų saugumą dabar reikia nagrinėti pagal visiškai kitokį ir gerokai niūresnį kontekstą", - sakė jis pradėdamas dviejų dienų susitikimą.
George Robertson
George Robertson
"Mes dar tik pradėjome... Aljanso prisitaikymą prie naujų saugumo iššūkių", - pažymėjo jis.

G.Robertsonas paragino gynybos ministrus šaltojo karo metais sukurtą mechanizmą pritaikyti kovai su terorizmu Europoje.

"Turime pritaikyti savo koncepcijas, savo santykius, o ypač - savo gynybinį pajėgumą, - sakė jis. - Taip pat turime padaryti atitinkamas išvadas, net jei tai reiškia papildomas lėšas gynybai, saugumui ir mūsų gynybos programų akcentų pakeitimui".

Pareigūnai kalba, kad saugumo pajėgoms reikia geresnės žvalgybos ir keitimosi žvalgybine informacija, taip pat - didesnio pajėgumo kovoti su masinio naikinimo ginklų platinimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.