aA
Intensyvūs Jungtinių Valstijų oro antskrydžiai virš Afganistano rytuose esančio Tora Boros kalnų masyvo bei pietinio šalies Kandaharo miesto tęsiami, antradienį paskelbė Pentagonas. "Šiandien bombarduojame taip pat intensyviai, kaip ir vakar, - sakė Gynybos departamento atstovas spaudai Richardas McGraw.
Pentagono atstovas taip pat patvirtino, kad Vašingtonas vis dar nežino Osamos bin Ladeno buvimo vietos.

Pastaruoju metu Jungtinių Valstijų oro antskrydžių metu buvo siekiama sunaikinti judančius taikinius - iš kalnuoto ir olomis išraižyto Tora Boros rajono bėgančius talibų ir teroristų tinklo "Al Qaeda" kovotojus. JAV specialiųjų pajėgų kariai ir afganų kovotojai šiame rajone puola juos nuo gruodžio pradžios.

Pirmadienį Pentagono pareigūnas pranešė, kad buvo nutrauktas Tora Boros Agamo slėnio bombardavimas, kad JAV specialiųjų pajėgų remiami afganų kovotojai galėtų patekti į ten esančias olas bei tunelius. Manoma, kad juose dar gali slapstytis O.bin Ladenui ištikimų kovotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.