aA
Vilniaus kelių policija už avarijos sukėlimą nubaudė vilnietę Rasą Banelienę, kurios vairuojamas automobilis praėjusį ketvirtadienį susidūrė su prezidento Valdo Adamkaus automobiliu. 23 metų R.Banelienei antradienį buvo paskirta 150 litų bauda.
Prezidento automobilis BMW
Vilniaus kelių policijos vadovas Gintautas Vasylis sakė BNS, kad už avarijos sukėlimą administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 100 iki 200 litų. Jeigu pareigūnai nenustato lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių, skiriama vidutinio dydžio bauda.

Avarija įvyko Arsenalo gatvėje, netoli tilto per Vilnelę. Įvykio metu niekas nenukentėjo.

Lengvojo automobilio "Mazda 323" vairuotoja išvažiavo priešais prezidento automobilį, nepaisydama ant prezidento palydos automobilių mirksinčių raudonų ir mėlynų švyturėlių

Naujas, šarvuotas s eptintos klasės BMW automobilis, kuriuo važiavo prezidentas, buvo nesmarkiai apgadintas. Šią savaitę tikimasi baigti jį remontuoti.

Į darbą automobiliu "Mazda 323" vyko Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus policininkė R.Banelienė. Paaiškinime ji teigė, kad netikėtai sustojo prieš ją važiavęs automobilis. Norėdama išvengti avarijos, ji pristabdė ir kairėn suktelėjo vairą. Tačiau automobilis nesustojo ir susidūrė su priešpriešiais važiuojančiu prezidento automobiliu.

Pasak kelių policijos pareigūnų, R.Banelienės vairuoto automobilio padangų protektoriaus raštai buvo skirtingi, be to, padangos buvo vasarinės ir smarkiai sudilusios.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.