aA
Penktadienį Ispanijos sunkvežimių vairuotojai ir ūkininkai surengė pirmąją šalyje protesto akciją dėl padidėjusių degalų mokesčių ir taip prisidėjo prie kitų Europos šalių protestuotojų.
Susisiekimo darbuotojai taip pat padėjo sulėtinti eismą pagrindiniuose keliuose aplink Barseloną, antrąjį pagal dydį Ispanijos miestą. Ūkininkai panašią akciją ketina surengti prie Meridos miesto šalies vakaruose esančiame Estremadūros regione, kur daug žmonių užsiima žemės ūkiu.

Kiti planuoja piketuoti vidurio Ispanijos Segovijos mieste, kuriame šį savaitgalį vyks ispanų premjero Jose Marios Aznaro (Chosės Marijos Asnaro) ir penktadienį vakare atvykstančio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schroederio (Gerhardo Šrėderio) susitikimas.

Gatvių demonstracijos Ispanijoje prasidėjo vyriausybei atsisakius sumažinti degalų mokesčius. Naftos kainos šiuo metu yra didžiausios per beveik 10 metų. Vyriausybė sakė nesvarstanti degalų mokesčių mažinimo, bet aptarinėja kitokias nuolaidas, tarp jų - ūkininkų pajamų mokesčio mažinimą bei patogesnį technikos įsigijimo finansavimą.

Pastarosiomis dienomis dėl pabrangusių degalų keliai ir naftos perdirbimo gamyklos blokuojami Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje ir Vokietijoje. Šiose šalyse taip pat vyksta streikai ir piketai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.