aA
Antradienį DELFI pokalbių kambaryje su internautais pabendrauti atvyko "Lietuvos krikščionys demokratai" lyderis Seimo narys ir oficialus kandidatas į Lietuvos prezidento postą Kazys Bobelis.
K.Bobelis
K.Bobelis
© DELFI
Iš viso K.Bobeliui buvo užduoti 134 klausimai, iš jų per pusantros valandos K.Bobelis spėjo atsakyti net į 88. Internautai teiravosi įvairių dalykų: K.Bobelio nuomonės apie progresyvinius mokesčius, sveikatos apsaugą, lengvųjų narkotikų legalizavimą, Mindaugo Murzos idealogiją, Lietuvos pasirengimą stori į ES, mokamo mokslo įvedimą.

Pateikiame keletą skaitytojų klausimų ir K.Bobelio atsakymus (kalba netaisyta):

Mindaugas: Ar nemanote, kad jūs - per senas tapti prezidentu?

K. Bobelis: Manau, kad amžius absoloučiai netuyri įtakos, amžius parodo žmogaus patirtį politinėje veikloje. Geriausi politikai buvo vyresnio amžiaus - Čerčilis, Adenaueris, Reiganas. Taip pat svarbu, kokia bus komanda.

Gudrutis: Sveiki! Ar teisybe, kad Jums priklauso pastatas esantis Boksto gatveje, t.y. pastatas anksciau priklauses Pilsuckio motinai?

K. Bobelis: Neteisybė

Donatas: Puikiai suprantu, kad visiems geru buti neimanoma. Gal galite tiksliau apibrezti, kuriems visuomenes sluoksniams jus atstovautumete. P.S. pasakymas tipo visiems geros valios zmonems, pilieciams ar pan. mano nuomone butu demagogiskas.

K. Bobelis: Atstovauju visiem Lietuvos sluoksniams. Vargšams rūpinčiausi socialine lygybe ir garantijomis, vidutinei klasei - normalų pragyvenimo standartą ir atlyginimą, verslininkams - sudaryti galimybes laisvai veikti be suvaržymų, kuriuos Lietuvos Vyriausybės yra sukūrusios, jaunimui - kad jis galėtų siekti mokslo, o jį baigę gautų darbo

Robertas: Ar Jus nemanote kad mes dar visokeriopai neesame pasiruose zingsniui i EU?

K. Bobelis: pilnai sutinku su jumis ir daugelis žmonių net nesupranta, ko mes galim tikėtis iš ES

Dalia: Ka manote apie valdovu rumu atstatyma?

K. Bobelis: Valdovų rūmai yra tautos simbolis ir jie turi būti atstatyti ir dejonės, kad tam trūksta pinigų, yra tik tų, kurie nesilaiko valstybinių prioritetų ir pinigus mėto tautai nenaaudingoms pašalpoms, premijoms ir kitiems pan. išmokėjimams.

Krr: Ka galvojate apie nesena "Lietuvos ryto" ir teisesaugos instituciju konflikta? Ar JAV yra institucija apart teismo, analizuojanti ir teikianti ishvadas apie galima ziniasklaidos pateikiama dezinformacija siekiant savanaudisku tikslu (neskaitant savireklamos)? dekoju.

K. Bobelis: aš manau, kad mūsų kai kurios teisėsaugos institucijos laužo dažnai įstatymus ir elgiasi grynai savo sunkiai mums suprantamų tikslų pasiekimui, todėl pasinaudoja Vakaruose nepriimtinais metodais.

blin: Ar jus asate uz lengvuju narkotiku legalizavima ir ka manote apie salis tai padariusias

K. Bobelis: Tik vienas kraštas tai legalizavo. Aš nepritariu ir manau, kad su narkotikais reikia labai stipriai kovoti ir tą blogą įprotį panaikinti

vds: koks jusu poziuris į homoseksualus?

K. Bobelis: manau, kad homoseksualai yra ligoniai, kuriuos reikia gydyti. Bet nemanyčiau, kad jie turi būti diskriminuojami

Visus klausimus ir atsakymus galima rasti adresu www.delfi.lt/conference.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.