aA
Jemeno pajėgos ir policija antradienį apšaudė kaimą šalies rytuose, kur, kaip manoma, galėjo pasislėpti Osamos bin Ladeno tinklo "Al Qaeda" nariai, pranešė vietos genčių šaltiniai. Pranešama, kad operacijoje dalyvavo tankai ir sraigtasparniai.
Per saugumo pajėgų ir kaimą kontroliuojančių vietos genties vyrų susišaudymą žuvo 12 žmonių ir keliolika buvo sužeista, sakė vienas šaltinis.

Hosno kaimą Maribo provincijoje, 200 km į rytus nuo Sanos, Jemeno pajėgos apsupo antradienį ryte, "persekiodamos neseniai iš Afganistano grįžusius kovotojus, kurie gali būti "Al Qaeda" nariai".

Vienas Jemeno laikraštis gruodžio 13 dieną rašė, kad specialiosios pajėgos šalies šiaurės rytuose persekioja du ar tris "Al Qaeda" narius - Jemeno piliečius.

Specialiųjų pajėgų daliniai ir sraigtasparniai naršo po Maribo, Šabvos ir Džufo provincijas, rašė laikraštis, susijęs su šalies kariškiais ir prezidentu Ali Abdullah Salehu.

Afganistane amerikiečiams ir opozicijai nuvertus Talibano režimą iš šalies bėga daug "Al Qaeda" narių. Saudo Arabijoje gimusio O.bin Ladeno šeima yra kilusi iš Jemeno.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.