aA
Iš kiekvieno žmogaus Žemėje bus paimti pirštų atspaudai, kiekvienam bus suteiktas identifikavimo numeris - tokia yra nauja visuotinio registravimo schema, kuri, jos sudarytojų nuomone, padės užkirsi kelią nelegaliai migracijai ir prekybai žmonėmis, praneša "The Sydney Morning Herald" straipsnyje, kurį persispausdino internetinis laikraštis "Lenta.ru".
Akis
Šį planą parengė Belgijos nepriklausomos Pabėgėlių reikalų komisijos vadovas Pascalis Smetas. Jis teigia, kad Europos Sąjunga jau jau išbandė schemą identifikuoti piliečius pagal pirštų atspaudus ir nuskenuotą akių tinklainę.

Tačiau, jo nuomone, tokia sistema turi apimti visą pasaulį. "Visi techniniai sunkumai jau išspręsti, - sakė P.Smetas. - Tai tik politinės valios ir investicijų klausimas".

"Pakanka pažvelgti į mūsų visuomenę, ir jūs suprasite, kad mes visi jau seniai užregistruoti nuo gimimo iki mirties, - pažymi P.Smetas. - Mūsų vyriausybės žino: kas mes ir kokie mes esame".

"Tai pagrindinė efektyvaus valdymo taisyklė. Jeigu jūs ką nors valdote, jūs tiksliai žinote kiek jo yra. Tas pats ir dėl žmonių bei jų migracijos".

P.Smeto nuomone, toks registravimo būdas leis šalims atidaryti sienas, nes visi tvarkos besilaikantys piliečiai galės lengvai patvirtinti savo tapatybę, kitus taip pat bus nesunku surasti ir deportuoti".

P.Smeto siūlymas bus pateiktas apsvarstyti specialiojoje Jungtinių Tautų sesijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.