aA
Gausus sniegas ir kelius padengęs ledas sutrikdė poilsiautojų planus slidinėjimo kurortuose Alpių regione, praneša BBC. Prancūzijos Alpėse susidarė didžiulės automobilių spūstys, iš slidinėjimo centrų norintys grįžti žmonės lieka įkalinti automobiliuose.
Sniegas sutrikdė eismą Prancūzijos Alpių regione
Sniegas sutrikdė eismą Prancūzijos Alpių regione
© AFP/Scanpix

Dėl gausaus sniego Prancūzijos Alpėse šeštadienį įstrigo maždaug 15 tūkst. vairuotojų, pareigūnai atidarė nepaprastųjų situacijų prieglobsčius ir paragino žmones niekur nevykti iš namų.

Sniegas ir ledas sutrukdė daugybei atostogautojų, kurie vyko į slidinėjimo kurortus Savojos regione Pietryčių Prancūzijoje ar iš jų. Valdžia regione atidarė laikinas prieglaudas mažiausiai 12-oje miestų.

19-oje šalies departamentų buvo paskelbtas „oranžinio“ laipsnio pavojus dėl oro sąlygų – antras po aukščiausio „raudono“.

Vienas vyras žuvo, kai jo transporto priemonė nuslydo į tarpeklį Beldono kalnų grandinėje. Dar trys žmonės žuvo praėjusią savaitę dėl gausaus sniego įvykusių eismo nelaimių visoje Prancūzijoje, pranešė Prancūzijos dienraštis "Le Monde".

Britas Gavinas Rigby BBC pasakojo, kad paprastai pusvalandį trunkančią kelionę tarp Val d'Isere ir Bourg Saint Maurice jis įveikė tik per 11 valandų.

Prancūzijos tarnybos ragina vairuotojus vairuoti labai atsargiai ir atsisakyti nebūtinų kelionių.

Sniegas ir šaltis Prancūzijos Alpes kaustys visą sekmadienį ir kitą savaitę.

BBC praneša, kad dėl gausus sniegas sutrikdė eismą didelėje Europos dalyje: Šveicarijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.