aA
Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad šalies vadovas, kaip ir Rusijos ministrų kabinetas, ilgai Naujųjų metų nešvęs.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© AP/Scanpix

Anksčiau atstovas yra sakęs, kad V. Putinas, nepaisant fakto, kad Kremliaus Spaso bokštas ir remontuojamas, naujametinį sveikinimą įrašys būtent Maskvoje. Šio Kremliaus bokšto fone prieš pat Naujuosius V. Putinas tradiciškai ir kreipiasi į šalies žmones, skelbia newsru.com.

Kaip teigia D. Peskovas, V. Putinui nepavyks švenčių dienų skirti poilsiui, informuoja „Russkaja služba novostej“. „Be jokių abejonių, Rusijos prezidentas Naujuosius metus pasitiks kartu su artimaisiais, giminaičiais ir draugais. Tikimės, kad per kelias dienas jam visgi pavyks atgauti jėgas“, – sako Rusijos prezidento atstovas spaudai.

Anot D. Peskovo, poilsį V. Putinui teks aukoti dėl situacijos šalyje. Ji, kaip tvirtina atstovas spaudai, „reikalauja dėmesio ir kasdieninės kontrolės“. „Daugiau dienų skirti poilsiui, deja, nepavyks. Ilgesnių atostogų neturės nei prezidentas, nei ministrų kabinetas“, – informuoja Rusijos prezidento atstovas spaudai.

Laikantis tradicijų, Naujųjų metų naktį V. Putinas Spaso bokšto fone kreipsis į šalies žmones. Visai neseniai bokštas buvo uždarytas restauracijai. Naujųjų metų naktį, kaip tikimasi, bokštas bus apdengtas statybiniu tinklu. Anksčiau buvo skelbta, kad Rusijos federalinė apsaugos tarnyba Naujųjų metų naktį ketina pasirūpinti, kad bokštą būtų galima apžiūrėti, galbūt bus pasitelktos šviesų projekcijos.

2014 metus V. Putinas pasitiko Tolimuosiuose Rytuose, kurie 2013 metais smarkiai nukentėjo nuo potvynių. Naujametinis sveikinimas buvo įrašytas Chabarovske.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.