aA
Žmonės, suvokdami, kad yra ne vieni, kad Dievas yra su jais bet kurioje situacijoje, turi priežastį džiaugtis, „Žinių radijui“ sakė kunigas, Santuokos ir šeimos studijų centro vadovas Andrius Narbekovas.
Andrius Narbekovas
Andrius Narbekovas
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

„Jeigu žmonės suvoktų, kad yra priežastis džiaugtis, kad bet kurioje situacijoje, kurioje tu atsidūrei, Dievas yra su tavimi, tik reikia paduoti jam ranką ir iš jo visada sulauksi pagalbos, paramos... Tame turėtų būti priežastis, galimybė pasidžiaugti, nes tu žinai, kad esi ne vienas”, - laidoje „Žvilgsnis“ antradienį sakė A. Narbekovas.

Pasak jo, lietuviai yra labiau sutrikę, depresuoti, blogos nuotaikos, tad norėdami iš tos būsenos išeiti ieško pramogų, tam tikrų priemonių, kurios galbūt pakelia nuotaiką, bet tai nėra džiaugsmo šaltinis. „Tie žmonės vėliau patiria, kad ta priemonė jiems nepadėjo”, - sakė jis.

Pasak kunigo, dalis žmonių, sėsdami prie Kūčių stalo be dalies šeimos narių, uždarbiaujančių svetur, praranda tai, kas svarbiausia – buvimą kartu.

„Ko gero nemažai šeimų sės prie Kūčių stalo, žinodami, kad pačių artimiausių žmonių nėra, nes jie dirba, stengiasi dėl šeimos, bet prarandama tai, kas yra brangiausia ir ko negalima sukurti uždirbti, nupelnyti, bet tai, kas žmogui yra pats svarbiausias dalykas – būti kartu.

Dėl to, kad daug kas gyvena kitur, daug kas nutraukia santykius ar ryšius dėl labai paprastų priežasčių, nebendrauja – tie dalykai neleis didelei daliai žmonių patirti to džiaugsmo, kad štai mes esame kartu kaip šeima”, - teigė A. Narbekovas.

Žinių radijas