aA
Konstituciniams teismui nusprendus, kad sunkmečiu prokurorams ir kitiems valstybėms pareigūnams sumažinti pareiginės algos koeficientai turi būti grąžinti "per protingą laikotarpį", premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog teismo sprendimas nebus vykdomas iškart.
Prokurorai stos į eilę prie kompensacijų
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Anot premjero, pirmiausiai bus išmokėtos sunkmečiu sumažintos pensijos nedirbantiems pensininkams, vėliau eilė ateis dirbusiems pensininkams, taip pat bus įvertintos galimybės atlyginimus pakelti mažiausias pajamas gaunantiems viešųjų paslaugų sferos darbuotojams.

"Po to palaipsniui, atsižvelgiant į ekonominę situaciją, į sukauptas papildomas lėšas, bus kompensacijos bus sumokėtos ir prokurorams. Aš manau, pagal tokią tvarką mes ir elgsimės", - LRT radijui penktadienį sakė A. Butkevičius.

Gruodžio 22 d. Konstitucinis teismas pareiškė, kad 2009 m. nutarimas dėl valstybės pareigūnų pareiginės algos sumažinimo, išskiriant tam tikrą jų grupę - prokurorus - yra neteisėtas ir neproporcingas veiksmas. Teismo išvadoje rašoma, kad prokuroro, atliekančio sudėtingą aukštos kvalifikacijos darbą, kuriam reikalinga didelė patirtis ir atsakomybė, atlyginimo dydis priartintas prie mažiau sudėtingą darbą dirbančio žemesnės kvalifikacijos asmens atlyginimo dydžio.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.