aA
Mirė legendinis dainininkas Joe Cockeris, praneša BBC.
Mirė dainininkas J. Cockeris
© RIA/Scanpix

Scenos žvaigždė Anapilin iškeliavo būdamas 70-ies.

Jis labiausiai išgarsėjo perdainavęs „The Beatles“ dainą „With A Little Help From My Friends“.

Dainininko ir tekstų autoriaus karjera truko daugiau nei 40 metų. Žinomiausi jo hitai – „You Are So Beautiful“ ir „Up Where We Belong“.

J. Cockerio agentas Barrie Marshallas patvirtino apie netektį, patikslino, kad jis mirė nuo ligos. Pasak jo, unikalaus dainininko netektis paliks didžiulę tuštumą širdyse.

Dainininkas užgeso Amerikoje, Kolorado valstijoje, kur jis daug metų gyveno. Kelerius pastaruosius metus J. Cockeris kovojo su vėžiu.

J. Cockeris yra koncertavęs ir Lietuvoje.

Unikalaus kimaus balso savininkas buvo viena ryškiausių roko ir bliuzo muzikos pasaulio žvaigždžių. Pradžioje niekam nežinomas jaunas vaikinas, pasirinkęs sceninį Vance‘o Arnoldo vardą, pradėjo karjerą Šefildo apylinkėse planavo įsilieti į popmuzikos sceną, tačiau netrukus suprato, kad tikrasis jo pašaukimas – rokas, bliuzas ir soul stiliaus muzika.

1966 metais J. Cockeris įkūrė grupę „The Grease band“, kuri po poros metų atsidūrė anglų populiariausių atlikėjų sąrašo viršūnėje. Pirmasis šio talentingo atlikėjo singlas buvo istorinės britų roko grupės „The Beatles“ perdainuota legendinė daina „I‘ll cry instead“. Per daugiau nei 40 metų scenoje J. Cockeris yra išleidęs beveik keturias dešimtis albumų, naujausią įrašė prieš trejus metus.

1983-aisiais jis gavo „Grammy“ ir „Oskaro“ apdovanojimus Amerikoje, o prieš septynerius metus karalienė jam suteikė vieną iš aukščiausių Britanijos apdovanojimų.

Pernai jis surengė didelį turą per Europą, pagerindamas populiarumo rekordus, Vokietijoje jo albumas buvo užėmęs pirmąją vietą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.