aA
Jeigu ne moters pagalbos šauksmą išgirdę praeiviai, viena šiaulietė greičiausiai būtų buvusi išžaginta. Tuo metu viena Naujosios Akmenės mažametė gyventoja seksualinę prievartą kentė net kelerius metus.
Per dieną – dvi baisios bylos: kaip tėvas tvirkino dukrą, o moters vos neišžagino gatvėje
© Shutterstock nuotr.

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį 4 metams 6 mėnesiams nuteisė kalėti tėvą, kuris tvirkino savo dukrą. Apie prievartą ji papasakojo tik pradėjusi eiti į mokyklą.

Tuo metu Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį du kartus teistam, nedirbančiam ir darbo biržoje neregistruotam 26 metų šiauliečiui, kuris buvo kaltinamas dėl pasikėsinimo išžaginti.

Teismas nutarė, kad Tomas Kiršinas pataisos namuose turės kalėti 2 metus  8 mėnesius. Nuteistasis nukentėjusiajai turės sumokėti 3 tūkst. Lt civilinį ieškinį dėl patirtos neturinės žalos.

Teismas nustatė, kad 2014-ųjų rugpjūčio 10 d. Šiauliuose, Lyros g., T. Kiršinas užpuolė moterį. T. Kiršinas buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Jis savo auką puolė iš nugaros, jėga tempė, vėliau pargriovė ant žolyno. Moteriai keliose vietose lūžo koja, ekspertai ant kūno užfiksavo kraujosruvas ir nubrozdinimus, kuriuos moteris patyrė grumtynių metu.

Teismas nustatė, kad T. Kiršinas nesunkiai sutrikdė nuketėjusiosios sveikatą. Vyras nusikaltimo nebaigė, nes moters pagalbos šauksmą išgirdo netoliese buvę žmonės. Keli jaunuoliai atskubėjo į pagalbą. T. Kiršinas bandė pasprukti, tačiau du vaikinai jį pasivijo ir sulaikė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.