aA
Lenkijos prezidentą Bronislawą Komorowskį ir Vokietijos kanclerę Angelą Merkel lenkų visuomenės nuomonių apklausos agentūra CBOS ketvirtą kartą iš eilės išrinko metų politikais.
Angela Merkel, Bronislawas Komorowskis
Angela Merkel, Bronislawas Komorowskis
© AFP/Scanpix

Vis dėlto net 55 procentai CBOS apklausos dalyvių nenurodė savo kandidato metų politiko rinkimuose. 26 procentai iš jų pareiškė, kad tokio politiko nėra. 29 proc. sakė, kad negali nurodyti kandidato, nes nesidomi politiniais įvykiais.

Tik penki iš daugiau nei 40 kandidatų sulaukė 2 proc. ir daugiau apklaustųjų palaikymo.

16 procentų respondentų metų politiku įvardino B.Komorowskį, 15 procentų – buvusį premjerą ir dabartinį Europos Vadovų Tarybos pirmininką Donaldą Tuską, po tris procentus balsų gavo dabartinė premjerė Ewa Kopacz ir opozicijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis. Du procentai rinkėjų palankumą išreiškė europarlamentarui Januszui Korwinui-Mikkei, vienas procentas – buvusiam užsienio reikalų ministrui ir dabartiniam Seimo pirmininkui Radoslawui Sikorskiui.

Net 19 procentų apklaustųjų pasisakė už tai, kad metų užsienio politiku būtų išrinkta A.Merkel, antroje vietoje liko JAV prezidentas Barackas Obama (10 proc.), trečioje – Rusijos lyderis Vladimiras Putinas (3 proc.), o ketvirtą ir penktą vietas pasidalino britų premjeras Davidas Cameronas ir popiežius Pranciškus, gavę po 1 proc. balsų.

Vienas procentas respondentų metų užsienio politiku siūlė išrinkti Donaldą Tuską.

CBOS apklausoje, kuri buvo atlikta gruodžio 4-11 dienomis, dalyvavo 936 lenkų rinkėjai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.