aA
Paaugliai, tarpusavyje besikeičiantys taip vadinamais "pašėlusiais kontaktiniais lęšiais" gali rizikuoti užsikrėsti infekcinėmis akių ligomis, perspėjo akių specialistai. Kontaktiniai lęšiai panašūs į katės akis, papuošti liepsnelėmis ar spiralėmis, tapo labai populiarūs ir neretai paaugliai jais paprasčiausiai apsikeičia.
Iki šiol kontaktinius lęšius būdavo galima įsigyti tik pas akių specialistus, tačiau dabar jie yra nevaržomai pardavinėjami daugelyje grožio salonų bei grožio aksesuarų parduotuvėse.

"Kai kurie pradėjo manyti, kad kontaktiniai lęšiai tai tik viso labo gražus daikčiukas, kuriuo galima keistis su kitais, tačiau tokie žmonės net nepagalvoja, kad įsidėjus į akis svetimus lęšius, rizikuojama apsikrėsti infekcinėmis akių ligomis," teigė pagrindinės kontaktinius lęšius platinančios kompanijos "Chrome-X" optikas Nickas Evansas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.