aA
Lietuvos užsienio reikalų ministerija skyrė 30 tūkstančių eurų (apie 103 tūkstančius litų) Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vykdomam projektui Ukrainoje, kuriuo siekiama sustiprinti šios šalies teisinę bei antikorupcinę aplinką ir paskatinti tarptautinį antikorupcinį bendradarbiavimą.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius
© AFP/Scanpix

"Džiaugiuosi, kad žengdama savo keliu narystės EBPO link, Lietuva gali padėti ir Ukrainai, kurios naujoji vyriausybė ryžtingai siekia žengti būtinų reformų keliu. Tikiuosi, kad ne tik mūsų finansinis įnašas, bet ir Lietuvos ekspertai galės prisidėti prie reformų antikorupcijos srityje", - sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pirmadienį Vilniuje pristatydamas naująją Ukrainos vyriausybės programą, šios šalies ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka teigė, kad kova su korupcija bus vienas iš svarbiausių ministrų kabineto darbų 2015-2016 metais. Ukrainos premjero Arsenijaus Jaceniuko teigimu, dabartinis šalies biurokratinis aparatas taip pat kenčia nuo centralizacijos ir asmeninės atsakomybės stokos.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.