aA
23 metų Marius Pelaitis už brutalų išžaginimą už grotų praleis dešimt metų. Auką nusikaltėlis negailestingai sumušė ir pagrasino ją surasti, jei kreiptųsi į policiją.
Marius Pelaitis
Marius Pelaitis
© Policijos nuotr.

Violetinės spalvos sportinį kostiumą dėvintis M. Pelaitis teismo salėje nerodė jokių emocijų, kai jam buvo skaitomas nuosprendis – jis žiūrėjo į teisiamųjų suolą.

Anot nuosprendį perskaičiusio teisėjo Christopherio Quinlano, nukentėjusioji manė, kad, jei tik turėtų galimybę, M. Pelaitis ją nužudytų teismo salėje.

Nusikaltimą jaunas vyras įvykdė susibičiuliavęs su Jungtinės Karalystės (JK) Redingo mieste prostitute dirbusia moterimi 2013-ųjų rugsėjo mėn. 3-iąją, apie 23.15 val., rašo dienraštis „Mirror“.

Nukentėjusioji teismo salėje teigė, kad prieš ją buvo įvykdytas žiaurus ir ilgai trukęs išpuolis, per kurį jai buvo išmušti dantys. Be to, ji teigė nerimavusi dėl savo vaikų saugumo.

„Prie jos priėjo kaltinamasis ir paprašė jam suteikti seksualines paslaugas. Kartu jie nuėjo į vyro namus, tačiau atmosfera pasikeitė tik jiems įėjus pro duris – M. Pelaitis nusitempė auką į svetainę, smogė jai į veidą išmušdamas jai dantis“, – teismo salėje nusikaltimo detales dėstė prokurorė Rachel Drake.

„Iš jos buvo atimta rankinė ir paltas, kuriame buvo mobilusis, moteris buvo labai išsigandusi“, – tęsė ji.

„Ji mėgino atsisakyti, tačiau jai buvo pasakyta, kad negalės išeiti tol, kol reikalas nebus baigtas. Taigi ji negalėjo išeiti tol, kol buvo atliktas lytinis aktas. Vyras grasino ją susirasti, jei ši kreipsis į policiją“, – įvykių eigą dėstė prokurorė.

Prostitute dirbusi keturių vaikų motina tuoj pat po įvykdyto nusikaltimo paskambino draugei ir nuvyko į policijos nuovadą.

„Akivaizdu, kad moteris rimtai nukentėjo ir baiminosi, kad daugiau nebepamatys savo vaikų“, – patikino prokurorė.

Jau anksčiau už vagystę ir chuliganizmą teistas M. Pelaitis teismo posėdyje pripažino du kartus išžaginęs moterį ir laikęs ją savo namuose, panaudodamas jėgą.

Kaltinamojo advokatas mėgino ginti M. Pelaitį teigdamas, kad anksčiau jie nėra įvykdęs seksualinio pobūdžio nusikaltimų, todėl gali pasikeisti, o su amžiumi jis elgsis atsakingiau.

„Jis dar jaunas, todėl pasimokys iš savo klaidų. Man jis sakė, kad labai apgailestauja. Nors tai tik žodžiai, jis atgailauja“, – teigė M. Pelaičio advokatas.

„Auka teigia prisimenanti šį incidentą, lyg tai būtų įvykę vakar. Ji manė, kad bus rimtai sužalota arba nužudyta. Ji bijojo dėl keturių vaikų gyvybės“, – teigiama teismo nuosprendyje.

Atlikęs bausmę M. Palaitis bus deportuotas iš JK.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.