aA
Po kraupios avarijos Plungės rajone, kai tragiškai žuvo trys žmonės, pareigūnai pradėjo naują tyrimą – dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis ir sprogmenimis.
Po kraupios avarijos, per kurią žuvo 3 žmonės, policija rado trotilo ir šovinių
© DELFI

Policija pranešė, kad po avarijos vieno žuvusio vyro namuose policijos pareigūnai rado 48 įvairaus mažo kalibro šovinius ir 200 g trotilo briketą.

Žuvusiojo namuose pareigūnai apsilankė sekmadienį – Plungės policijos viršininkas Saulius Vaičekauskas sakė, kad žuvusysis keleivis buvo medžiotojas, todėl buvo įgijęs teisę naudoti ginklą.

„Pagal visas privalomas procedūras pareigūnai apsilankė žuvusiojo namuose ir paėmė ginklą, bet surado ir neteisėtai laikomų šaudmenų bei trotilo“, – DELFI teigė jis.

S. Vaičekausko teigimu, šaudmenis ir sprogmenis medžiotojas greičiausiai įgijo dar sovietiniais laikais. „Matosi, kad jie yra labai seni“, – teigė jis.

Dėl neteisėto šaudmenų ir sprogmenų laikymo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau jis greičiausiai bus nutrauktas – nėra ką patraukti baudžiamojon atsakomybėn. „Bet prieš tai mes turime patvirtinti, kad šoviniai ir trotilas priklausė būtent žuvusiajam“, – patikino policijos viršininkas.

Neteisėtai laikomi šaudmenys ir trotilas buvo rasti žuvusiojo namo rūsyje, seife. Trotilo briketą išsivežė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Keleivio vietoje sėdėjęs 44 metų medžiotojas ir dar du tuo pačiu automobiliu važiavę žmonės žuvo naktį iš šeštadienio į sekmadienį Plungės rajone, Lekemės kaime, kai kelio Mažeikiai-Plungė-Tauragė 63-iame kilometre susidūrė trys lengvieji automobiliai.

Pirminiais duomenimis, „Opel Astra“ apledėjusiame ir apsnigtame kelyje, posūkyje, išlėkė į priešingos krypties juostą ir susidūrė su „Opel Zafira“, vairuojamu 35 metų moters. Po to mašinos susidūrė ir su paskui „Opel Zafira“ važiavusiu „Audi“, kurį vairavo 23 metų vaikinas, važiavęs su mergina.

„Opel Astra“ apvirto ant šono, šiame automobilyje buvo keturiese, trys iš jų žuvo (du keleiviai ir vairuotojas). Vienas keleivis sunkiai sužeistas. Sužaloti ir nuo kelio nulėkusiame „Opel Zafira“ buvę žmonės – vairuotoja ir keleivis. Jie dėl daugybinių kūno sužalojimų paguldyti į Plungės ligoninę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.