aA
Vilniaus apygardos teismas paskyrė 7 540 litų baudą visaginiečiui, kuris du kartus internetu užsisakė ir paštu iš Olandijos bei Vokietijos siuntėsi narkotines ir psichotropines medžiagas.
Internetu užsisakė ekstazio: prasidėjo nemalonumai, kai siuntinys pasiekė Lietuvą
© Shutterstock nuotr.

Niekur nedirbantis 30-etis Tomas Piesliauskas buvo teisiamas už tai, kad 2014 m. birželį iš Olandijoje registruotos internetinės parduotuvės užsisakė 10 vnt. tablečių, kurių sudėtyje rasta psichotropinės medžiagos MDMA (ekstazis).

Šias psichotropines medžiagas T. Piesliauskas siuntėsi paštu, už kurias atsiskaitė virtualia interneto valiuta – bitcoinais.

Nesulaukęs siuntinio, nuėjo išsiaiškinti į pašto poskyrį, kur pradingo jo siuntinys, tačiau ten jam paaiškino, kad siuntą sulaikė muitinės pareigūnai.

Nors T. Piesliauskas žinojo, kad pirmasis jo siuntinys yra sulaikytas muitininkų, analogišku būdu užsisakė dar vieną siuntinį – 5 g kanapių iš tos pačios internetinės parduotuvės Vokietijoje.

Teisme duodamas parodymus T. Piesliauskas prisipažino, kad siuntėsi narkotikus, nes norėjo juos išbandyti ir neneigė žinojęs, kad Lietuvoje draudžiama vartoti minėtas medžiagas.

Skiriant bausmę buvo atsižvelgta į tai, kad T. Piesliauskas nuoširdžiai gailisi dėl padarytų nusikalstamų veikų, anksčiau neteistas, neigiamai ir kritiškai vertina tai, ką padarė.

Teismas, atsižvelgdamas į T. Piesliausko šeimyninę ir finansinę padėtį, patenkino nuteistojo prašymą ir leido jam baudą išsimokėti per ilgesnį laikotarpį – 24 mėn., pranešė Vilniaus apygardos teismas.

Šis nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.