aA
Kriminalinės policijos darbuotojai už miesto esančiose Dukstynos kapinėse sulaikė ukmergiškį Petrą Bulbenką, visą mėnesį reketavusį neseniai našle tapusią ukmergiškę Nijolę Pakonienę. 53 metų vyriškis, siuntinėdamas anoniminius laiškelius, iš moters reikalavo 2500 JAV dolerių.
Pirmą laišką N.Pakonienė gavo lapkričio 14-ąją. Jame nežinomas asmuo reikalavo iki nurodytos datos neva už turto ir artimųjų apsaugą sumokėti 2500 JAV dolerių. Pinigus moteris, anonimo nurodymu, turėjo atnešti į Dukstynos kapines ir palikti ant vyro kapo. Svarstydama, kaip tokiu atveju elgtis, reketuojamoji vis dėlto nutarė kreiptis į policiją. Buvo nuspręsta su reketininku pasiderėti.

Antrame, taip pat paštu lapkričio pabaigoje atsiųstame, laiške turto prievartautojas "duoklę" sumažino perpus. O neseniai į pašto dėžutę įmestame trečiame lapelyje "apsaugos" mokestis sumažėjo iki 500 JAV dolerių. Ir šįkart buvo reikalaujama, kad moteris pinigus paliktų ant velionio vyro kapo.

Kai tik N.Pakonienė išėjo iš kapinių, apie 13 val. jose pasirodė pagyvenęs vyriškis, kurį policijos pareigūnai su įkalčiais ir sulaikė. P.Bulbenka nesipriešino, pripažino rašęs minėtus laiškus. Pasak ėemaitkiemio kultūros namuose puse etato meno vadovu dirbančio vyriškio, mintis imtis tokio reketo gimė pagiringoje galvoje, tik trečią lapelį rašęs būdamas blaivus.

Sulaikytasis neneigė pažinojęs N.Pakonienę. Šioji kartu su jo žmona dirba Ukmergės ligoninėje. Žinojo vyriškis ir tai, kad po vyro mirties N.Pakonienė pardavė automobilį "Mercedes Benz". Taigi pamanęs, jog žmonos kolegė turi pinigų ir jai reikia "apsaugos", pirmiausia jis nutarė išsireikalauti užmokestį. Konkrečių motyvų, paskatinusių imtis reketo, II grupės invalidas negalėjo nurodyti.

Policijos pareigūnai, sulaikę P.Bulbenką, sakė nesitikėję kapinėse išvysti 53 metų vyro. Buvo manoma, jog laiškelių autorius koks nors vaikigalis. Pasak įvykį tiriančio Tardymo poskyrio tardytojo Arnoldo Poderio, P.Bulbenkai iškelta baudžiamoji byla. Už turto prievartavimą jam gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki penkerių metų ir bauda.