aA
Lietuvos ekonomika atsitiesė po krizės, kyla minimali alga, atsargiai užsimenama apie atlyginimų valstybiniame sektoriuje didinimą.
Kas gali tikėtis „tryliktojo“ atlyginimo
© DELFI / Kiril Čachovskij

Tačiau krizės metais išgyvendinti „trylikti atlyginimai“ ir šventinės premijos, regis, iš valstybės aparato dingo ilgam.

„Prezidentūroje jokios šventinės išmokos, priedai ar premijos nemokamos“, - DELFI informavo prezidentės Spaudos tarnyba. Savo pavaldinių nelepina ir premjeras. Vyriausybės kanceliarija taip pat nurodė, kad „nenumatyta išmokėti jokių papildomų priedų, premijų ar priemokų prie atlyginimo“.

Analogiška situacija – ir visose ministerijose. „Energetikos ministerijos tarnautojai metus baigs gaudami, kaip įprasta, atlyginimus. Kalėdinės premijos ar vienkartiniai priedai nebus mokami“, - DELFI teigė energetikos ministro atstovas Mantas Dubauskas.

Panašūs atsakymai plaukė tiek finansine drausme garsėjančios Finansų ministerijos, tiek iš kitų.

Vadinamosios „tryliktosios“ algos iš valstybės sektoriaus išgyvendintos finansų krizės metais. Tiesa, lengva nebuvo.

Tuometis premjeras Andrius Kubilius, vos perėmęs Vyriausybės vairą, ragino visokeriopai veržtis diržus, tačiau „trylikti atlyginimai“ tada išmokėti ir A. Kubiliaus panosėje – Vyriausybės kanceliarijoje. Tąsyk „šventinėms“ algoms vien šioje institucijoje prireikė daugiau nei 100 tūkst. Lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.