aA
Maskvoje praėjusį šeštadienį buvo sulaikytas plastinę operaciją pasidaręs nusikaltėlis iš Lietuvos, iš Lietuvos biudžeto pagrobęs apie 10 mln. litų. Kaip antradienį pranešė dienraštis "Lietuvos rytas", 50 metų šiaulietis Aleksandras Songaila laikomas skandalingųjų pridėtinės vertės mokesčių grobstymo aferų ideologu.
Apie 10 milijonų litų iš Lietuvos biudžeto pagrobęs vyriškis kartu su savo dukterimi Ingrida, kuri taip pat įtariama sukčiavimu, praėjusį šeštadienį buvo sulaikytas Maskvoje.

Pirmadienį Tardymo departamentas kreipėsi į Rusijos teisėsaugos institucijas prašydamas A.Songailą ir jo dukterį išduoti Lietuvai. Manoma, kad jau šią savaitę šiauliečiai atsidurs Lukiškių kalėjime.

Iš Lietuvos šis šiaulietis pabėgo dar 1999 metų vasarą. Pernai buvo paskelbta tarptautinė jo paieška. A.Songaila kaltinamas keliais sunkiais nusikaltimais. Tarp jų - vadovavimu nusikalstamam susivienijimui ir sukčiavimu stambiu mastu.

Maskvoje šiaulietį susekė specialiai į Rusiją komandiruoti Tardymo departamento ir Mokesčių policijos departamento specialiųjų pavedimų skyriaus pareigūnai.

Manoma, kad Maskvoje daugiau kaip dvejus metus besislapstęs A.Songaila tęsė Lietuvoje pradėtą savo veiklą - tik šįkart grobstė ne Lietuvos, bet Rusijos biudžeto pinigus.

Per kratą A.Songailos nuomojamame bute pareigūnai rado nubraižytas schemas, kaip grobstyti Rusijos pridėtinės vertės mokesčius. Pasak dienraščio, A.Songaila artimai bendravo su banko "Ruskij bankirskij dom" vadovais, kitais žinomais Rusijos verslininkais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.