aA
Muitinės departamento Kovos su kontrabanda skyriaus pareigūnai Lazdijų kelio poste sekmadienį sulaikė daugiau kaip 15 tūkst. Vokietijos markių, kurias buvo mėginta į mūsų šalį įvežti nedeklaruojant. Pasak Muitinės departamento, kontrabandinė valiuta buvo sulaikyta operacijos "Kliūtis" metu.
Mark
Šia operacija buvo siekiama užkardyti plataus vartojimo prekių bei maisto produktų, gabenamų iš Lenkijos, taip pat grynųjų pinigų kontrabandą.

Kovos su kontrabanda skyriaus pareigūnai atkreipė dėmesį į raudonos spalvos automobilį BMW su Vokietijos registravimo numeriais. Juo iš Lenkijos grįžtantys du keleiviai jau buvo perėję muitinę kontrolę. Automobilis buvo sustabdytas detalaus tikrinimo zonoje.

Automobilį vairavęs vilnietis 49 metų Aleksandras Davydovas pareigūnams paaiškino vežąs tik porą naudotų televizorių bei keletą sendaikčių.

Asmens apžiūros metu A.Davydovui buvo pasiūlyta pateikti jo visą turimą užsienio valiutą.

Šis iš piniginės bei kišenių ištraukė 15 tūkst. 230 Vokietijos markių bei 5 JAV dolerius - iš viso 27 tūkst. 527 litai. Tačiau automobilio keleivis 38 metų Aleksandras Rymarevas pareiškė, kad tai nedeklaruota užsienio valiuta priklauso jam. A.Davydovas savo paaiškinime nurodė vilkėjęs A.Rymarevo striukę.

Pagal muitų režimo per Lietuvos valstybės sieną vykstantiems keleiviams taisykles, įvežti į mūsų šalį, išvežti iš jos arba gabenti tranzitu nedeklaruojant raštu galima pinigų sumą, ne didesnę kaip 10 tūkst. litų arba atitinkamą sumą bet kurios valstybės valiuta.

Dėl grynųjų pinigų kontrabandos Alytaus teritorinėje muitinėje A.Rymarevui iškelta baudžiamoji byla, vyksta tyrimas.

Šiemet tai jau 21-oji baudžiamoji byla, kurią dėl grynųjų pinigų kontrabandos iškėlė Lietuvos muitinės pareigūnai.

A.Davydovas tituluojamas garsios automobilių vagių gaujos vadeiva. Už automobilių vagystes 1998 metais Vilniaus apygardos teismas nuteisė jį kalėti 5 metams. Iš bausmės atlikimo vietos Kaišiadorių rajono apylinkės teismo nutartimi paleistas šiemet rugpjūčio 16 dieną anksčiau laiko, likus 1 metams ir 9 mėnesiams iki teismo skirtos bausmės pabaigos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.