aA
Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis patvirtino savo pirmtakams siūlęs darbą Lietuvos diplomatinėse atstovybėse užsienyje, tačiau pastarieji pasiūlymų kol kas atsisakė. A.Valionis sakė ankstesniems užsienio reikalų ministrams Povilui Gyliui ir Algirdui Saudargui siūlęs "savo laiką paaukoti diplomatijai".
Antanas Valionis
© ELTA
"Su ponu Gyliu aš kalbėjau kelis kartus, taip pat ir su ponu Saudargu vieną kartą, nekonkretizuodamas kokių nors ambasadų, pačioje savo darbo pradžioje. Pasakiau, kad kiekvienas iš jų, jeigu manytų, kad gali savo laiką paaukoti diplomatijai, būtų mielai laukiamas, nes jų patyrimas mums reikalingas", - sakė A.Valionis.

A.Saudargas UR ministro postą užėmė du kartus - 1990-1992 ir 1996-2000 metais, o P.Gylys - 1992-1996 metais.

A.Valionis teigė vėliau dar kartą pasikvietęs P.Gylį ir siūlęs jam konkrečias darbo vietas, tačiau kokias tiksliai, A.Valionis neįvardino.

"Ponas Gylys turi kol kas kitų planų ir pasinaudoti mano pasiūlymu atsisakė. Pasakė, kad galbūt kada nors vėliau", - sakė A.Valionis.

Spaudoje buvo skelbiama, kad P.Gylys gali tapti Lietuvos ambasadoriumi Didžiojoje Britanijoje. Anksčiau šiame poste dirbęs Justas Vincas Paleckis praėjusią savaitę grįžo dirbti į URM.

"Kaip ir kiekvienoje ambasadoje, taip ir Londone, labai rimtai svarstome kandidatūrą, nes tai bus viena iš svarbiausių ambasadų kitais metais", - sakė A.Valionis.

Tarp galimų kandidatų į ambasadoriaus Londone postą yra minimas URM Informacijos ir kultūros departamento direktorius Petras Zapolskas.

A.Valionio teigimu, skyrimo procedūra turėtų prasidėti greitai, suderinus kandidatūrą "visuose lygiuose".

Kadenciją taip pat baigia Prancūzijoje Lietuvai atstovaujanti Asta Skaisgirytė - Liauškienė. Spaudoje pasirodė pranešimų, kad naujuoju ambasadoriumi šioje šalyje gali tapti Seimo narys, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis.

Paklaustas, ar R.Pavilionis taps naujuoju ambasadoriumi Prancūzijoje, A.Valionis teigė negalįs nieko pasakyti, nes žinąs tiek, kiek buvo parašyta spaudoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.