aA
Beveik prieš metus iš Vašingtono Universiteto kompiuterių įsilaužėliai DoS technologija atakuodavo kitus kompiuterius.
Į kompiuterius būdavo siunčiami labai dideli informacijos paketai ir kompiuteriai neatlaikę perkrovos sugesdavo. Vasario mėnesį taip buvo atakuojamos “Amazon.com”, “Yahoo”, “eBay” tarnybinės stotys.

Atakoms padažnėjus, keturių Vašingtono universitetų kompiuterių tinklų specialistai nutarė kažko imtis ir įkūrė kompaniją “Asta Networks”. Ši kompanija pradėjo kurti tinklalapių ir bazinių stočių apsaugą.

Daugelis tinklalapių apsaugos kompanijų praneša savo klientams apie pavojų, o “Asta Networks” siekia susekti ir sustabdyti DoS atakas joms dar nepasiekus tarnybinių stočių, į kurias jos būna adresuotos. Vašingtono universiteto kompiuterinės technikos fakulteto narys ir technologijų vadovas tvirtino, kad jų sugalvotas problemos sprendimo būdas yra kur kas tobulesnis negu kitų kompanijų, kurios tik informuoja klientus apie iškilusius nesklandumus.

“Asta Networks” pareiškė, kad jų apsaugos programa pasirodys lapkritį, o pardavinėti pradės jau kitų metų pirmame ketvirtyje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.